Gradus begravningsbyrå – En trygg begravningsbyrå i Stockholm

Gradus begravningsbyrå – En trygg begravningsbyrå i Stockholm

Det är inte lätt att tänka klart när man mist någon som står en nära, vare sig det var ett väntat eller plötsligt dödsfall. All energi går åt till att sörja och man kämpar ibland med att samla tankarna bara för att ta sig igenom de vardagliga sysslorna. Att planera en begravning och ta itu med allt det där man måste göra kan då kännas som en omöjlig uppgift.Vi på Gradus Begravningsbyrå tror på att det är viktigt med en trygg begravningsbyrå. När du anlitar oss kan du lita på att vi kommer att stå stadigt vid din sida och finnas med dig hela vägen

Vi ger dig tid att sörja i lugn och ro

Genom ett nära samarbete med dig redan från början kan vi på Gradus Begravningsbyrå skapa en fin och värdig begravning i Stockholm – en ceremoni som känns rätt och som hedrar minnet av den bortgångne. Du och de närmaste vet förstås bäst vilken slags person den avlidne var. Livsåskådning, trosuppfattning, livsstil, musiksmak och intressen – allt detta är av stor vikt när man planerar begravningsceremonin. 

Vi ger dig råd och stöd i din svåra stund och hjälper dig med alla förberedelser inför begravningen. För oss är det viktigt att avlasta dig från det praktiska så att du istället kan vara i ditt sorgearbete – att minnas den avlidne, tillsammans med de andra sörjande. 

Gradus begravningsbyrå – En trygg begravningsbyrå i Stockholm

Låt oss ta hand om det praktiska

Efter ett dödsfall är det förstås en mängd olika saker att ta itu med. Dödsboet måste tas om hand – både konkret och juridiskt.

En av de första åtgärderna blir att tömma soporna, ta hand om eventuella husdjur, ordna med städning, avbeställa el, gas, försäkringar, prenumerationer och annat. Men någon behöver också ta sig an det administrativa – alla de där krångliga uppgifterna man känner att man inte orkar med, mitt i all sorg. Hur vet man ens vad som faktiskt krävs?

Du kan känna dig helt lugn, vi tar hand om allt detta. Vi hanterar dödsboet åt dig, ser över alla skulder och tillgångar samt sköter registreringen hos Skatteverket. Vi har juridiska experter som upprättar bouppteckningen. Kanske du har frågor som rör familjerätt? Testamente? Vi ger dig råd och reder ut alla frågetecken. Genom vår stora erfarenhet kan lita på att du är i trygga händer, genom hela processen. 

Hur går själva begravningsceremonin till?

En begravning kan se väldigt olika ut, beroende på den avlidnes trosuppfattning och kulturella tillhörighet. Hos oss på Gradus Begravningsbyrå har vi erfarenhet av att hjälpa till med alla typer av begravningsceremonier och vi gör vårt yttersta för att begravningen ska bli ett bestående minne och värdigt avsked av den avlidne, enligt era önskemål. 

  • Traditionell begravningsceremoni
    Är det en traditionell begravningsceremoni du är ute efter? En med präst, i en kyrka? Låt oss ta hand om det – vi kan ordna med allt du behöver: kista, önskad musik, passande blomsterarrangemang, programblad och en fin minnesstund efteråt.
  • Muslimsk begravning
    Behöver du hjälp med att ordna en muslimsk begravning? Vi tar hand om planeringen av begravningsceremonin där du kan lita på att den blir utförd enligt den muslimska kulturen och traditionen.
  • Borglig begravning
    Med en borgerlig planering har man lite mer frihet. Efter att ha diskuterat med oss kan du välja plats, förrättare och tema efter era egna eller den avlidnes önskemål. Det finns förstås massor av olika sätt på vilken man kan utföra en borgerlig begravningsceremoni. Vi tar hand om allt även här – du är varmt välkommen till oss för att diskutera hur ni vill ha det. 

Boka snabbt och enkelt hos oss – på nätet eller via ett personligt besök

Tycker du att det är bäst och enklast att klicka dig fram på nätet och välja det du vill ha? Då har du absolut den möjligheten hos oss. Du får en kostnadsfri offert på vad allt kommer att gå på.

Föredrar du i stället att sitta ner i lugn och ro för att diskutera vad du behöver går det också utmärkt. Hör av dig för att boka ett möte med oss – vi pratar igenom allt och svarar på dina frågor. Vi finns i Stockholm, men även i Göteborg och Malmö.

FAQ

Kan er begravningsbyrå i Stockholm ordna med dödsboet och bouppteckningen?

Hos oss på Gradus Begravningsbyrå i Stockholm har vi erfarna juridiska experter som hjälper dig med alla juridiska göromål. När vi tar hand om dessa får du och de dina i stället mer tid att ägna er åt det viktiga sorgearbetet.

Kan man arrangera en muslimsk begravning i Stockholm?

Ja, Gradus Begravningsbyrå hjälper till med olika slags begravningar i Stockholm – både traditionellt kristna begravningar i en kyrka, muslimska begravningar eller borgerliga begravningar på önskad plats. Vilken typ av begravning du än behöver finns vi med dig hela vägen för att skapa en fin och värdig begravningsceremoni enligt era önskemål.

Vad kostar det att anlita en begravningsbyrå i Stockholm?

Hos oss på Gradus Begravningsbyrå i Stockholm kan du få en snabb och kostnadsfri offert genom att besöka vår hemsida och välja vilka tjänster du behöver. Du är också varmt välkommen att boka tid för ett besök hos oss där vi kan sitta ner och prata igenom vad du behöver.